Skip to main content
1/2/2021

Ο Σύλλογος Ξενοδόχων Ν. Ρεθύμνης, εκφράζει την αγωνία του για την άμεση ανάγκη στελέχωσης και άριστης λειτουργίας του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Συμπαρίσταται στη Διοίκηση, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, ζητώντας από τους αρμόδιους να κάνουν δεκτά, τα δίκαια, εύλογα και αυτονόητα αιτήματα τους, προχωρώντας σε ανεύρεση αποτελεσματικής λύσης, τώρα.
Είναι ζωτικής σημασίας για το Ρέθυμνο και τους πολίτες του, ιδιαίτερα αυτή την πολύπαθη περίοδο, η υποστήριξη του νοσοκομείου. Η άρτια στελέχωση του με όλες τις αναγκαίες ειδικότητες, η διασφάλιση, με κάθε τρόπο της αγαστής και εύρυθμης λειτουργίας του, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και άμεσα οποιοδήποτε απειλή κατά της υγείας και της ζωής των ντόπιων και των ξένων πολιτών, οποιοδήποτε πιθανό κρούσμα, εμφανιστεί.
Κάθε χρόνο, από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο, ο πληθυσμός της, κατ εξοχήν τουριστικής περιοχής μας, διπλασιάζεται. Η περίθαλψη, των Ρεθυμνίων και των επισκεπτών, παρέχεται αποκλειστικά στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, αφού δεν υπάρχουν ιδιωτικές κλινικές να υποστηρίξουν παράλληλη παροχή υπηρεσιών, με αποτέλεσμα οι απαιτήσεις να αυξάνονται κατακόρυφα και ο φόρτος του επιστημονικού προσωπικού να είναι τεράστιος. Περιστατικά διακομίζονται στα νοσοκομεία Χανίων και Ηρακλείου, προκαλώντας πρόσθετη ταλαιπωρία των πασχόντων και των οικείων τους.
Καθώς η οικονομία του νομού Ρεθύμνου στηρίζεται 80% στον τουρισμό και στις συναφείς με αυτόν υπηρεσίες, η απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου Ρεθύμνου, είναι απόλυτη προτεραιότητα. Τώρα που οι συζητήσεις γύρω από τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας βρίθουν και το αίσθημα ασφάλειας καθορίζει την πορεία των τουριστικών αγορών, εμείς οι ξενοδόχοι πρέπει να έχουμε ακλόνητες, αδιαμφισβήτητες απαντήσεις, στις κάθε μορφής αιτιάσεις, ερωτήματα ενδοιασμούς των συνεργαζόμενων τουριστικών γραφείων του εξωτερικού. Η εξαιρετική πορεία, μέχρι στιγμής, του νομού μας και της Κρήτης γενικότερα, στον έλεγχο της διασποράς του covid19, ας μην αμαυρωθεί από ολιγωρία της πολιτεία, από τη διασάλευση του κοινού αισθήματος ασφάλειας.
Ένα υγιές και επαρκές νοσοκομείο, είναι το ελάχιστο που δικαιούται ο τουριστικός τομέας του Ν. Ρεθύμνης, ο “πυλώνας και η ατμομηχανή” της τοπικής οικονομίας και απασχόλησης.

Το ΔΣ του Συλλόγου Ξενοδόχων Ν. Ρεθύμνης

Leave a Reply

Close Menu

Αναζήτηση Καταλυμάτων